Tur til Søgaard biotop

 Første dag i biotopen


Planlægning

I vores studiegruppe startede vi med at planlægge, hvilke redskaber vi skal bruge til vores tur i biotopen. Vi snakkede om, hvilke aktiviteter vi ville lave, og hvordan vi kan opfylde de mål vi havde sat os for vores tur.

Vi kom frem til, at vi gerne ville lave mad over bål, så vi lavede en liste over, hvilke redskaber vi skulle bruge til at lave mad såsom brænde, ingredienser til saltdej, tændstikker, madvarer m.m.

Desuden snakkede vi om at lave snobrød og eget bestik, så vi skulle bruge nogle dolke til at kunne snitte.

Vi pakkede også en økse, forstørrelsesglas, bakker, tallerkner osv.

For at finde et godt sted vi kunne være og opleve noget spændende, søgte vi efter nogle fri tilgængelige sheltere, og fandt to steder som virkede spændende i forhold til vores aktiviteter.




Ankomst

Vi valgte at tage til Stubbæk biotop, men ved ankomst kunne vi hurtig se, at stedet ikke havde meget at give i forhold til naturoplevelse, da der ikke var så mange træer eller lignende, men mere var et sted med meget glasplane og bålpladser. 

Vi aftalte at vi ville køre til Søgaard biotop og se hvordan stedet var der, og om vi bedre kunne forstille os, at opholde os dette sted, hvor vi har andre muligheder for opdagelse og aktivitet.

Ved vores ankomst i Søgaard, lagde vi mærke til, at stedet var midt i skoven, med forskellige områder, forskellige træer og planter, og blev enige om, at det er et godt sted.

Det tog os lidt tid at finde bålpladsen, men ved vores ankomst, pakkede vi alle vores ting ud og tændte vores bål.



Snitte og opdagelsestur

Da bålet var tændt og vi havde pakket det hele ud, havde vi aftalt at en bliver ved bålet og prøver at snitte en "gaffel" og de andre to tage en tur gennem skoven, for at se hvad man kan finde. 

På turen fand vi spændende steder med forskellige træer, en å, og forskellige planter og svampe, desuden fik vi snittet en "gaffel" uf af et styk træ.





Forberedelse til bålmad

Vi startede med at sætte mere brænde på bålet, så vi kunne lave vores mad over bålet. Vi lavede en saltdej og marinerede kyllingekødet, før vi viklede det ind i vores saltdej. Vi lag kødet i saltdej over bålet, og lavede en dej til snobrød/boller, og ristede nogle svampe i en panne over bålet.





Afslutning

Efter aftensmaden gik vi i gang med at vaske vores bestik og smide vores skrald i skraldeposen. Vi hyggede os med gode samtaler og samarbejde. 

Da det blev mørkt, lyttede vi til skovens dyr, og havde en god aften sammen.



Kommentarer

  1. Hejsa - fint med et indlæg fra jeres friluftslivstur. Inddrag meget gerne litteraturen om friluftsliv (Sølvik m.fl.) til at underbygge jeres aktiviteter.

    SvarSlet

Send en kommentar