Aktiviteter til udefestival på Fjordskolen

 Aktivitet nr.1

Som første aktivitet har vi planlagt at lave en labyrint til musene, hvor børnene får muligheden for at gætte svaret på forskellige spørgsmål vi stiller. Børnene kan endvidere være med til at ændre i labyrinten, for at danne nye veje til musene. I enden af labyrinten er der forskelligt store huller, her skal børnene gætte på, hvilke huller musene er i stand til at komme igennem. Til sidst vil vi give børnene muligheden for at røre ved musene og give dem noget at spise.

  1. Vise musene og labyrinten

  2. Spørge om børnene har kæledyr hjemme

  3. Fortælle at vi har planlagt at eksperimentere med musene i labyrinten

  4. Starte med aktiviteten og stille følgende spørgsmål:


Vil musen finde den rigtige vej i labyrinten?

Hvor lang tid tager det for musen at finde den rigtige vej?

Hvad sker der, når vi ændrer på labyrinten? Vil musen først prøve på, at komme gennem på den allerede kendte rute? Hvor lang tid tager det for den, at finde den nye vej?

Hvad vil musen helst spise?

Hvilket hul kan musen ikke komme igennem?

Vil musen prøve på, at komme igennem alle huller?


Vi vil afslutte aktiviteten med at børnene får lov til at holde musene i hånden hvis de føler for det, og spørge om aktiviteten har været sjov og spændende.



Aktivitet nr.2 


Børnene får til opgave, i løbet af ti minutter, at finde føde i naturen, som de tror musene kunne finde på at spise. Det kan både være planteføde og dyrisk føde. Efter ti minutter samler vi alt, børnene har fundet og kategoriserer det ved hjælp af et bestemmelsesdug.


Vi vil i forløbet komme ind på, hvor musen står i fødekæden og tale med børnene om, hvilke rovdyr der er musens fjender.


Spørgsmål:

Hvad tror I musen spiser?

Hvilke dyr spiser mus?

Hvordan beskytter musen sig imod dens fjender?


Redskaber:

Graveskeer

fotobakker

bestemmelsesdug


Kommentarer